Stephanie, moeder van Olivia en Charlotte

” Een Babyconsulent is een compleet geheel, als je op zoek bent naar begeleiding met het beter begrijpen van je baby/kindje, om zo meer rust te creëren voor het hele gezin.

Als nieuwe ouders is het vaak een raadsel om je baby te begrijpen als deze zichtbaar ontevreden is. Omdat huilen het enige communicatie middel is, heb je wellicht als snel het idee dat je iets niet goed doet! Door het vele huilen en omdat je alles kan googelen zie je soms door de bomen het bos niet meer wat te doen.

Wij hebben hulp gekregen van Annique. Dit was erg prettig, ze kijkt niet alleen naar jou en je baby maar ook naar de hele thuis situatie (zoals bijv in ons geval ook een ouder zusje).

Annique is heel rustig en begripvol en luistert goed en maakt na haar huisbezoek een plan van aanpak. Niks moet en alles mag is het motto! Alleen doen waar je je zelf prettig bij voelt, en dit werkt heel fijn. Ze leeft ook erg met je mee, en dit alleen al helpt soms ook al enorm als je het echt even niet meer weet 🙂

Annique heeft veel informatie over het gedrag van baby’s. Ze communiceren namelijk de hele dag door met ons ook al kunnen ze alleen maar huilen en (hopelijk) lachen. Je leert op een andere manier naar de signalen van je kindje kijken en kan zo makkelijker begrijpen wat er eventueel op dat moment aan de hand is. Uiteraard blijven baby’s natuurlijk baby’s maar als er veel wordt gehuild dan lijdt het hele gezin er toch wel onder!

Al met al hebben we een fijne samenwerking gehad met Annique en is ons kleine meisje een tevreden baby geworden.

Als je enigszins twijfelt of je deze stap moet nemen, zou ik zeggen gewoon doen! “