,

Waarom babymassage zoveel toevoegt aan de babytijd

Waarom babymassage zo veel toevoegt aan de babytijd.

Babymassage is een moment van rust en aandacht voor elkaar in ons toch vaak drukke en ietwat gehaaste leven.

Baby’s houden van aandacht en aanraking. Tijdens de zwangerschap leren baby’s hun zintuigen al gebruiken. Al die tijd werd de huid van de baby, bij elke beweging van de moeder aangeraakt, gestreeld en geprikkeld.

Door je baby te masseren leer je je baby, en zijn of haar lichaamstaal beter kennen. Dit kom doordat je in alle rust het gedrag van je baby kunt observeren. Hierdoor ben je in staat om nog beter in te spelen op de behoeftes van je kindje waardoor je baby zich begrepen en geliefd zal voelen.

Babymassage is een moment van rust en verbinding en draagt bij aan meer ontspanning tijdens de babytijd. En het mooie is, dat je het elke dag toe kunt passen. Het kan onderdeel worden van bijvoorbeeld het bedritueel. Omdat baby’s een hele andere beleving van tijd hebben dan wij als volwassenen, is een babymassage van 10-15 minuten voor de baby al meer dan voldoende.  Het kost dus helemaal niet zo veel tijd, maar kan je zoveel mooie contactmomenten met je kindje opleveren!

Goed om te weten
De meeste baby’s moeten in het begin echt wennen aan babymassage. Als je merkt dat je kindje onrustig wordt bij een bepaalde techniek, weet dan dat dat hierdoor komt.  Je kunt dan het beste overgaan naar een techniek waarbij je kindje wel kon ontspannen en het een volgende keer gewoon nog eens proberen. Tijdens een cursus babymassage leer je welke technieken minder prikkels geven. Waardoor ze erg geschikt zijn voor baby’s die moeten wennen aan massage.

Als je als ouder de technieken eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat het geven van een babymassage niet alleen jouw baby, maar ook jou een gevoel van rust en ontspanning geeft.

Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden, op den duur beter gaan slapen en een beter ritme ontwikkelen. Dat zijn twee mooie bijkomende voordelen! Ook is bekend dat te vroeg geboren baby’s door babymassage sneller aankomen in gewicht.

Babymassage kan ook ingezet worden om kwaaltjes te verzachten. Zo zijn er bepaalde technieken die gebruikt worden om darmkrampjes te verlichten of te voorkomen. Voor baby’s die gemakkelijk overstrekken of baby’s die een voorkeurshouding hebben zijn er ook bepaalde technieken die ondersteunend gebruikt kunnen worden. Het spreekt voor zich dat massage niet in altijd alle problemen of ongemakjes kan verhelpen. Als je je echt zorgen maakt over de gezondheid van je kindje, raadpleeg dan altijd een (kinder)arts.

Ontdek de kracht van liefdevolle aanraking tijdens de basiscursus babymassage bij praktijk Little and Loved in Eindhoven. De cursus is geschikt voor baby’s vanaf 5 a 6 weken oud. Tijdens 3 lessen van anderhalf uur leer je alle technieken om je kindje een volwaardige babymassage te geven. Maar staan we ook stil bij de (subtiele) signalen van lichaamstaal die jouw kleintje laat zien waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Tijdens de laatste les leer je de “slaap-lekker-massage” Een liefdevol massage bedritueel om de dag fijn af te sluiten en de nachtrust van je baby (en die van jou!) te bevorderen.

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de cursusdata voor de groepslessen babymassage in Eindhoven. Is de cursus al begonnen, en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden! Wil je nog even in je baby-bubble verblijven en zie je een groepsles nog niet zo zitten? Ik geeft ook (privé)les aan huis in de regio Eindhoven. Datum en tijdstip zijn dan altijd in overleg.

Boek hier een cursus babymasasage

 

gele wafeldoek babymassage