,

Slaap Zacht… Hoe Babymassage een goede nachtrust bevordert

Slaap Zacht… Hoe Babymassage een goede nachtrust bevordert

Door de komst jouw baby verandert er veel. Bijna niets is zo kostbaar als een goede nachtrust, zowel voor jou als ouder als voor jouw kleintje. Het is al mogelijk om direct na de geboorte je kindje te laten wennen aan aanrakingen. Hoe dat in zijn werk gaat leer je in de special babymassage in de kraamtijd. De basiscursus babymassage is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 6 weken oud. In dit blog lees je hoe babymassage een goede nachtrust bevorderd.

✻ Ontspanning
De zachte, ritmische bewegingen activeren het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning. Na een liefdevolle massage voelt je baby zich kalmer en meer ontspannen, wat essentieel is voor een goede nachtrust.

✻ Creëren van een voorspelbare slaaproutine
Rituelen zijn essentieel voor een goede nachtrust, vooral voor baby’s. Daarom kan babymassage kan een heerlijke toevoeging zijn aan de avondroutine. Hierdoor geef je een signaal aan je baby dat het tijd is om zich voor te bereiden op de nacht. Voorspelbaarheid creëert een gevoel van veiligheid en geborgenheid voor baby’s. Zorg er daarom voor dat je steeds dezelfde routine gebruikt bij het naar bed brengen van je kindje. Een voorspelbaar bedritueel geeft baby’s het vertrouwen dat ze veilig en beschermd zijn.

✻ Aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine
Oxytocine, ook wel het “knuffelhormoon” genoemd wordt bij zowel de baby, als de ouder aangemaakt tijdens babymassage. Het zorgt ervoor dat we ons gelukkig en verbonden voelen met anderen. De oxytocine die vrijkomt tijdens babymassage draagt zo bij aan een rustgevend gevoel bij je baby. Dit kan leiden tot een verbeterde slaapkwaliteit en een betere regulatie van het slaap-waakritme. Het mooie is dat de effecten van oxytocine verder gaan dan de massageperiode. Want de opgebouwde positieve associaties dragen bij aan een blijvende positieve ouder-kindrelatie. Hierdoor  kunnen ze de algehele emotionele gezondheid van de baby bevorderen. Hoe gaaf is dat!

✻ Verlichting van kwaaltjes zoals bijvoorbeeld darmkrampjes
Voor sommige baby’s gaat de avond gepaard met ongemak veroorzaakt door spijsverteringsproblemen of krampjes. Ook dan kan babymassage helpen bij het verlichten van deze ongemakken door de bloedcirculatie te verbeteren, de spijsvertering te stimuleren en de spieren te ontspannen. Een comfortabeler gevoel voor het slapen gaan betekent minder kans op onrustige nachten.

CONCLUSIE
Babymassage is niet alleen een moment van liefdevolle aanraking: Het is een investering in een rustige nachtrust voor jou en je baby. Door de combinatie van ontspanning, ritme, hormoonstimulatie en het verlichten van fysieke ongemakken, kan babymassage je op weg helpen naar dromerige nachten en uitgeruste ochtenden. Dus, koester deze kostbare momenten van liefdevolle aanraking en geniet van de rustige slaap die volgt. Slaap zacht, kleintje!

Woon je in de omgeving van Eindhoven? Schrijf je dan nu in voor een cursus babymassage in Eindhoven! Maak kennis met babymassage in een kleine groep van maximaal 5 baby’s of lekker vertrouwd in je eigen omgeving tijdens privélessen.
De groepslessen worden geregeld aangeboden. Klik hier voor de eerst volgende startdatum.

Tijdens de cursus babymassage ga je in drie lessen van anderhalf uur praktisch aan de slag. Je leert dan stap voor stap alle technieken voor een heerlijk ontspannen babymassage. Ook leer je de (subtiele) lichaamstaal van je baby leren zodat je in kunt spelen op de behoeftes van je kleintje. Tijdens de laatste les leer je de “slaaplekker massage” een liefdevol massage bedritueel om de dag fijn af te sluiten en de nachtrust van je baby (en jezelf!) te bevorderen.

Tijdens de eerste les ontvang je een flesje babymassage olie, een compleet cursusboek om alles theorie thuis nog eens rustig door te nemen. Instructiekaarten met daarop alle technieken. Ook mag je tijdens de lessen gebruik maken van onze speciale babymassagedoek. Hierop ligt je baby heerlijk zacht én ben jij beschermd tegen ongelukjes.

Is de cursus babymassage in onze praktijk in Eindhoven al begonnen en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Klik hier voor de cursusdata.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *